Locatie

Geniet van de voorzieningen van de stad én de wijk

Van veen tot waddengebied en meer. Om vervolgens in de 17e eeuw de bestemming landbouwgrond te krijgen. Men besloot het gebied in te polderen. Maar na de droogmakerij bleek de kwaliteit van het grond tegen te vallen. Dus werd overwogen het gebied weer te laten vollopen. Dat gebeurde uiteindelijk niet waarna Heerhugowaard zich kon ontwikkelen tot woonplaats.

Tegenwoordig is de stad populair als woonplaats. Met alle voorzieningen van nu én de pluspunten van vroeger. Want die vele molens en de landschappelijke omgeving zijn een mooie knipoog naar vroegere tijden.

In Heerhugowaard vind je alles wat je nodig hebt om prettig te kunnen leven. En ook culture voorzieningen zijn er genoeg. Van film tot concert of museumbezoek, Heeerhugowaard biedt het. Winkelen kun je in stadshart Middenwaard, in het centrum van Heerhugowaard. Toch hoef je voor de dagelijkse voorzieningen de wijk niet uit. Want in de Draai komen een gezondheidscentrum, Vomar Voordeelmarkt, een aantal kleinere winkels en een kapper. Alles wat je nodig hebt, heb je dus makkelijk bij de hand.

Centraal gelegen in Noord-Holland

Nog meer mogelijkheden vind je uiteraard in de omliggende steden als Alkmaar en Haarlem. Via de A9 ben je er zo. Of neem de bus of trein. Want ook het openbaar vervoer is in Heerhugowaard goed geregeld. De trein brengt je in nog geen 10 minuten van Heerhugowaard naar Alkmaar. Ook rijden er in Heerhugowaard bussen af en aan om je naar het centrum of een van de omliggende plaatsen te brengen. Overigens ben je ook in zo’n 40 minuten op Schiphol.